sobota 13. února 2016

PROČ A JAK SI OCHOČIT VALENTÝNA A JEMU PODOBNÉ - pánové


Zas je to tady  - Valentinské zlo!  Další blbý komerční svátek, kdy přítelkyně / manželka očekává... nebo sice říká, že neočekává, ale když nekoupím ani kytku, budu poslouchat, jak Ten vzal Tu na večeři, koupil jí... Nebo se netrefím a zase špatně.



Máte to podobně, pánové? Pak vám nabízím jiný pohled. Nejen na Valentýna, ale i na vztah a na sebe. 

Nemohu říci, že do vás vidím, milí muži. Ale... doma mám dva malé kluky (6 a 9) a ti mě denně překvapují, jaké množství lásky, pohlazení, blízkosti a přijetí, vyžadují a jak si v něm lebedí... Řekla bych, že s věkem se mění forma a také osoby, od kterých jsou vám projevy náklonosti, obdivu a zájmu příjemné. Ale lásku a respekt potřebujete malí i velcí kluci, ne?

My ženy o sobě víme, že potřebujeme vaši lásku, podporu a zájem. Ne všechny a vždy si o to umíme říci (tak, aby vám to bylo srozumitelné – nechtějte vědět, jak dlouho jsem přepisovala tento text, než ho manžel pochopil), ale všechny chceme být milované.Vy o tom  nahlas nemluvíte, ale od žen chcete také pozornost,  zájem, uznání a lásku, ne? V láskyplném vztahu nacházíme sebepotvrzení, sebeúctu a jiná potěšení my i vy.


Co je potřeba, aby to fungovalo?


1. Na prvním místě SEBELÁSKA. Kdo nemá rád sebe, není schopen dát lásku druhým. Jen ten, kdo se naučil vnímat, respektovat a vyhovět svým potřebám, je  schopný skutečné citlivosti k potřebám druhých. Vlastní deprivace znecitlivuje.


pozn.: video je delší, ale...


2. Sdílet spolu čas a prostor vyplněný vzájemným zájmem a pozorností. Soustředit se s partnerkou jeden na druhého, zařizovat si společné příjemné zážitky a snažit se druhého potěšit.




Takže vám nabízím: 


využijte Valentýna a jemu podobné svátky pro sebe. Když chcete mít klid, cítit se s partnerkou dobře, respektovaní a milovaní, může pro vás být jakýkoli svátek,  výročí nebo narozeniny připomenutím: zastav se, zpozorni, co by druhého potěšilo? Co můžeš udělat pro to aby se vám žilo radostněji? Nechceš koupit kytku, otevřít víno, pustit oblíbenou hudbu, naplánovat výlet někam, kde to máte rádi nebo cokoli, co potěší...? 
Stačí trocha zájmu a bude lépe - vám i nám ;-). A může to být klidně týden před nebo víkend po Valentýnovi.  




PS: Podle mého skromného výzkumu, na komerční svátky a "dárky na povel" nejvíc reptají ti (muži), kteří mají tendenci svou pozorností vůči blízkým  šetřit i kdykoli jindy během roku ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat